de Brandaris
de Brandaris  

De Brandaris Maandbrief - april 2018

Snel naar: de website | Groepspagina's | Actueel | Jaarrooster

de Brandaris

Projectweek

Volgende week staat in het teken van de projectweek “de Boerderij”. De kinderen leren en onderzoeken alles over het boerenleven. Er staan interessante lesssen en excursies op de planning. We beginnen maandagochtend met een weekopening: “Brandaris zoekt boer!”. Natuurlijk is iedereen daar van harte bij uitgenodigd. We beginnen om 9.00 uur.

Vrijdag 13 april sluiten we de projectweek af met een weeksluiting. Alle groepen zullen dan iets van hun projectweek presenteren. Deze weeksluiting begint om 11.30 uur. Daarna is er de gelegenheid om in de klas te kijken wat er is gemaakt door de kinderen.

Allemaal een heel fijne en interessante week toegewenst

Aanmelding nieuwe leerlingen

Wij willen graag zicht krijgen op het aantal leerlingen voor het nieuwe schooljaar. Wilt u uw kind, als hij of zij volgend schooljaar 4 jaar wordt en naar de Brandaris gaat, zo spoedig mogelijk inschrijven op school?

Wilt u dit ook doorgeven aan vrienden of bekenden?

Excursie groep 7 naar het Hunebedcentrum en kamp Westerbork.

Groep 7 gaat op 22 mei op studiereis naar het Hunebedcentrum in het Drentse Borger en het herinneringskamp Westerbork. In het hunebedcentrum kijken we hoe de eerste bewoners hebben geleefd en gewoond. We gaan naar het grootste hunebed van de 54 in Drenthe en krijgen een hunebed les. Hoe maakten de hunebedbouwers hun gereedschappen en hun onderkomens en hoe bouwden ze de hunebedden?

Vervolgens gaan we naar het herinneringskamp Westerbork. Hier worden de levens van honderdduizend Joodse Nederlanders in herinnering gehouden. In het museum bezoeken we de tentoonstelling, krijgen we een film en bezoeken we het voormalige kampterrein. Het wordt vast een heel interessante studiereis.

14 februari 2013

Uitnodigingen verjaardagen kinderen

Uitnodigingen voor kinderfeestjes mogen niet op school verspreid worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen bij kinderen die niet uitgenodigd worden.

Avondvierdaagse 2018

De avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 29 mei  t/m 1 juni. De kinderen van onze school van groep 2 t/m 8  kunnen zich opgeven d.m.v. een strookje op de achterkant van de brief die vrijdag wordt mee gegeven.  Zij lopen dan in groepsverband o.l.v. leerkrachten en ouders. In voorgaande jaren merkten we  dat vooral  4 jarigen erg veel moeite hebben met het lopen van 5 km. We raden daarom deelname van 4 jarigen sterk af en  schrijven kinderen pas in vanaf groep 2. Het mee moeten “slepen” van te vermoeide kinderen of het op de nek moeten nemen, kan niet de bedoeling van de avondvierdaagse zijn. Bovendien kan het voor de rest van de groep erg remmend werken. Omdat kinderen zelf niet kunnen overzien wat 5 km lopen betekent, zou u bijvoorbeeld een keer kunnen oefenen om te bepalen of u uw kind mee laat lopen. 

Omdat wij  het aantal groepen moeten doorgeven, vragen wij u de opgavestrookjes met het inschrijfgeld van € 4,00 vóór of op uiterlijk vrijdag 20 april in te leveren. Elk kind bij zijn eigen leerkracht.

Start en finish zijn op het Meerpaalplein. Verdere informatie over starttijden volgt later.

Ontruimingsoefening

In  april staat op de Brandaris een ontruimingsoefening ingepland. Dit wordt ook bij de kinderen bekend gemaakt. Tweemaal per jaar doen wij dat. Er komt nog voor de zomervakantie een 2e(onaangekondigde!) ontruimingsoefening.

Koningsspelen

Op vrijdag 20 april zijn de Koningsspelen. We beginnen de dag in de klas, daarna gaan we samen naar de hal waar we hoog bezoek verwachten.  Natuurlijk zijn ouders hierbij van harte welkom. Dan gaan we buiten de vlag hijsen en zingen we het Wilhelmus (ouders die mee willen zingen…graag!). Daarna staat er in elke klas weer een lekker en gezond ontbijt klaar. Vervolgens zullen de groepen 5 t/m 8 vertrekken naar de sportvelden voor een sportief programma. De groepen 1 t/m 4 zullen op ons eigen plein sportief aan de slag gaan. Uitgebreidere informatie over de Koningsspelen volgt nog in een brief.

Schoolreis, schoolkamp, kleuterfeest.

In  juni  vinden  het kleuterfeest en het schoolreisje  weer plaats.

Het kleuterfeest voor de Zeehonden en de Dolfijnen is gepland op vrijdag 22 juni. We gaan naar Speeltuin de Speelpoort in Kampen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Op maandag 18 juni hebben de groepen 3 t/m 6 hun schoolreis. De kosten voor de schoolreis (bus, entree en traktaties) bedragen € 30,- per kind. De groepen 3 en 4 gaan naar SchatEiland Zeumeren in Voorthuizen en de groepen 5 en 6 gaan naar Attractiepark Slagharen in Slagharen

Het schoolkamp voor de groepen 7 en 8 is in mei. Voor groep 7 is dat van 14 t/m 16 mei en voor groep 8 van 16 t/m 18 mei. Voor het schoolkamp zijn de kosten € 70,- per kind. Het schoolkamp zal zijn in Epe en de kinderen verblijven in kampeerboerderij “de Hertenkolk”.

U krijgt over bovenstaande activiteiten later nog gedetailleerde informatie.

Wij moeten de eerste aanbetalingen doen bij de busmaatschappij en de kampeerboerderij. Wilt u, als u dat nog niet gedaan heeft, de verschuldigde bedragen zo snel mogelijk overmaken en wilt u daarbij vermelden om welk(e) kind(eren) en uit welke groep(en) het gaat?

U kunt de kosten voor schoolreis en schoolkamp betalen via ons bankrekeningnummer:

NL09 SNSB 094.30.76.579 t.n.v. de Brandaris ( dit is een ander rekeningnummer dan voor de ouderbijdrage!).

Weeksluitingen.

We merken dat er vanuit de ouders veel belangstelling is voor onze weeksluitingen. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee. We willen u wel wijzen op een aantal regels.

Als u een kleintje meeneemt, wilt u er dan zorg voor dragen dat dit niet storend is voor de leerlingen tijdens het kijken naar de weeksluiting?

De stoelen zijn in principe bedoeld voor de kinderen en leerkrachten. Ouders en andere belangstellenden worden verzocht achter de tafels plaats te nemen. Voor mensen die slecht ter been zijn maken wij natuurlijk een uitzondering.

Wij merken dat veel ouders in het keukentje staan en dat het daar af en toe erg druk is, terwijl achter de tafels dan nog ruimte genoeg  is. Fotograferen en filmen mag natuurlijk, maar ook weer zo dat dit niet storend is voor de kinderen op het toneel en in de zaal. En u mag geen kinderen (behalve die van u zelf) van school op Facebook zetten!

Zo hopen wij rust te creëren tijdens de weeksluiting, zodat de aandacht gaat naar waar hij behoort te zijn: bij de kinderen op het podium.

Mededelingen OR

Dit keer weinig nieuws vanuit de OR, behalve dat we zin hebben in de lente! Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, mail ze naar ons nieuwe emailadres: OR.Brandaris@gmail.com

KidsMiX in de Meivakantie

Op dinsdag 1 mei kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar meedoen met KidsmiX in de Meerpaal. Deze dag vindt plaats in De Meerpaal en wordt georganiseerd door De Meerpaal Academie, de Meerpaal Welzijn en Sport in Dronten.

De KidsmiX bestaat uit verschillende onderdelen met het thema “Zintuigen”.

Kom dus luisteren, voelen en zien, want het programma bestaat onder andere uit een muziekworkshop, een buitenactiviteit en sport en spel. Na de lunch kunnen de kinderen ontspannen bij een reguliere bioscoopfilm voor jeugd.. Zo heb je een leuke dag met activiteiten én film! Aanvang 10.00 uur, einde omstreeks 15.30 uur.

Deelnemen:

Kinderen die graag willen meedoen met KidsmiX kunnen zich aanmelden via het Serviceplein in De Meerpaal. Let op: Inschrijven kan tot 26 april of tot alle kaarten verkocht zijn. Vol=Vol. Kaarten kosten € 12,50,- en met De Pas van Dronten € 10,00 (inclusief drinken, maar excl. Lunchpakket, graag zelf meenemen). Reserveren kan telefonisch via 0321 388 777.

Voor meer informatie kunt e-mailen naar Claudia Jansen, jongerenwerker, c.jansen@meerpaal.nl U kunt voor vragen ook terecht op het Serviceplein.

Studiedagen

30-05-2018

Groep 1 t/m 4 woensdag vrij

Bovenbouwzaken

06-07-2018

Groep 1 t/m 8 hele vrijdag vrij

Voorbereiding nieuw schooljaar

17-07-2018

Groep 1/2 dinsdagmiddag vrij

In verband met musical groep 8

 

Weeksluitingen

06-04

4

18-05

3 B

25-05

3 A

08-06

Dolfijnen

29-06

Zeehonden

13-07

Ouderweeksluiting

 

Vakantie/vrij

Koningsdag

27-04-2018

27-04-2018

Mei/hemelvaartvakantie

30-04-2018

11-05-2018

Pinksteren

21-05-2018

21-05-2018

Zomervakantie

23-07-2018

31-08-2018

 

Volgende maandbrief: donderdag 4 mei

 

Met vriendelijke groet,

Fokke Bakker en Gerda Jochems

de Brandaris


www.debrandaris.net   |   Afmelden Maandbrief