De bovenbouw: groep 7 en 8

  • Gepersonaliseerd leren

    In groep 7 en 8 werken de leerlingen met chromebooks. De verwerkingsstof past zich aan aan het niveau van de leerling.

  • Kamp

    In de bovenbouw gaan de leerlingen voor het eerst op kamp. Gezellig met je eigen groep sporten en spelletjes doen en natuurlijk heel laat naar bed!

  • Voorbereiden op het voortgezet onderwijs

    In groep 8 worden de leerlingen voorbereid op het voortgezet onderwijs. Huiswerk plannen en maken, een agenda gebruiken, het komt allemaal aan bod.

Musical

Elk jaar speelt de musical van groep 8 een mooie hoofdrol. Klaar voor het voortgezet onderwijs, de basisschool periode wordt afgesloten.

Op naar het voortgezet onderwijs

Door middel van gepersonaliseerd leren en digitaal onderwijs met de Chromebook krijgen de kinderen van de bovenbouw steeds meer zicht op hun eigen talenten. Wij leren kinderen zorg voor elkaar te hebben en samen te werken, maar ook  zelf keuzes te maken en daar verantwoording voor  te nemen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen met zelfvertrouwen een volgende stap in hun leven zetten, het voortgezet onderwijs.

Groep 7

Je krijgt een voorlopig schooladvies en we werken met Chromebooks. De kanjertraining blijft een rol spelen in groep 7.

Voorlopig schooladvies

Groep 7 is een mooi jaar waarin je een beter beeld krijgt op je eigen leerontwikkeling. Je bent nu echt in de bovenbouw van onze school aanbeland en daarmee hoor je nu bij de oudsten van de school.

Aan het eind van dit schooljaar krijg je een voorlopig schooladvies en krijg je een eerste idee naar welk vervolgonderwijs jij na groep 8 toe zou kunnen gaan. We kijken hiervoor naar een aantal dingen, namelijk je schoolresultaten  tot nu toe, je werkhouding en de uitslag van de Drempeltoets die tegelijk met de IEP toets van groep 8 in april wordt afgenomen.

Chromebooks en kanjertraining

Ook in groep 7 werken we met behulp van de Chromebooks. Door middel van gepersonaliseerd leren en digitaal onderwijs ben je op je eigen manier en tempo bezig met het bereiken van je doelen.
Bij de W.O. vakken maken we ook veel gebruik van de Chromebooks, maar dan om meer achtergrond informatie te krijgen. Dit doen we dan juist weer meer in de samenwerkende vorm.

Dit schooljaar werken we aan een fijne groepsdynamiek tijdens de Kanjertraininglessen, kun je meedoen aan het basketbaltoernooi en gaan we voor het eerst samen op kamp.

Dit is een kleine greep uit een schooljaar waar je hopelijk met trots en plezier op terug zult kijken en waarvandaan je uiteindelijk met een goede dosis zelfvertrouwen overgaat naar groep 8.

Groep 8

Je werkt op je eigen Chromebook en je bent je aan het voorbereiden op het vervolgonderwijs. Speciaal in dit jaar is natuurlijk de eindmusical.

Gepersonaliseerd leren en vervolgonderwijs

En dan…groep 8!

Groep 8, het laatste jaar op de Brandaris! Dit jaar krijg je advies over het vervolgonderwijs en ga je je echt voorbereiden op je volgende school. Een spannend jaar voor veel kinderen, maar ook een heel leuk jaar!

In groep 8 leer je hoe het er aan toe gaat op het voortgezet onderwijs. We gaan je voorbereiden op het maken van huiswerk en het leren plannen. Door middel van gepersonaliseerd leren en digitaal onderwijs ben je op je eigen manier en tempo bezig met het bereiken van je doelen. Je werkt op je eigen Chromebook .

Ravotten in het bos en de eindmusical

Groep 8 is hard werken, maar er zijn ook heel veel speciale dingen dit schooljaar. Zo hebben we een zwemtoernooi en een handbaltoernooi, doen we mee aan de kinderpostzegelactie, brengen we een bezoek aan een vuilverwerkingsbedrijf en hebben we het verkeersexamen. En wat dacht je van het schoolkamp. Lekker 3 dagen met je klasgenoten ravotten in het bos en natuurlijk heel laat naar bed! En dan, misschien wel het allerleukste in groep 8, de eindmusical. Na weken oefenen met zingen, dansen en acteren, zetten we met zijn allen een spetterende afscheidsshow neer voor jullie ouders.

Een kleine greep uit alle bijzondere dingen die je in groep 8 gaat meemaken. En na dit jaar…is het toch echt tijd om uit te vliegen en op je nieuwe school de rol van brugpieper op je te nemen!